Μπομπονιέρες και Δώρα Βάπτισης

 Το έθιμο με τις μπομπονιέρες και της προσφοράς μπομπονιέρων στις βαπτίσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές. 

Δίχως καμία αμφιβολία, η αγορά προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία τεράστια γκάμα μπομπονιέρων, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στις αισθητικές επιθυμίες του καθενός. Αυτές οι επιλογές υπερβαίνουν το τετριμμένου στυλ μπομπονιέρες με τούλι, δίνοντας την ευκαιρία για όσο το δυνατόν περισσότερη προσωποποίηση με κορδέλες, γκοφρέ και άλλα υλικά. Στην ουσία, οτιδήποτε ο γαμπρός και η νύφη προσφέρουν ως δώρο στο γάμο τους, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μία βάπτιση, ανάλογα με το στυλ και το χρώμα φυσικά. 

Πολλοί γονείς επιλέγουν ως χρώμα της μπομπονιέρας τους το μπλε, το ροζ και το λευκό. Αυτή συνήθως αποτελείται από επικαλυμμένα με ζάχαρη αμύγδαλα ή από σοκολατένια κουφέτα, σε μία συσκευασία από όμορφη κορδέλα. Αυτές οι συσκευασίες είναι οπτικά εντυπωσιακές και μπορούν να ενισχυθούν διακοσμητικά με οποιονδήποτε τρόπο, ανάλογα με την περίσταση και το γούστο των γονέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπομπονιέρα συνήθως παρουσιάζεται σε καλάθι μετά το πέρας της τελετής και προσφέρεται στους καλεσμένους. 

Τα κουτιά βάπτισης κερδίζουν όλο και περισσότερο απήχηση σε καθημερινή βάση και συνάδουν με όλα τα γούστα. Τα κουτιά αυτά δείχνουν υπέροχα όταν δένονται με προσωποποιημένες κορδέλες, φέροντας το όνομα του παιδιού και την ημερομηνία του ευτυχούς γεγονότος. Όλα αυτά αποτελούν μία ξεχωριστή ανάμνηση για τους καλεσμένους την οποία θα φυλάνε σαν θησαυρό.  Το έθιμο με τις μπομπονιέρες βάπτισης κρατά εδώ και πολλά χρόνια, συνιστώντας αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκευτικής μας παράδοσης.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μπομπονιέρες βάπτισης εναπόκειται στην κρίση και τη δημιουργική φαντασία των γονέων, οι οποίοι σίγουρα θα θέλουν να δημιουργήσουν κάτι που θα διατηρήσει για πάντα στη μνήμη των καλεσμένων την σπουδαία ημέρα της βάπτισης του παιδιού τους.

Loading...
Loading...